Scroll Top

Online storytelling

Hoe houd je online in langere artikelen de aandacht van je lezer vast? Als je verhalen leest van topjournalisten en schrijvers op de website van bijvoorbeeld The New York Times, The New Yorker, of De Volkskrant kom je onbewust in aanraking met technieken waarmee zij zich onderscheiden van doorsnee schrijvers.

Je voelt tijdens het lezen dat ze op een ongeëvenaarde manier spanning opbouwen, en met je gevoel spelen. Je krijgt het idee dat je hun personages echt leert kennen, en soms verandert zelfs je kijk op de wereld een beetje door hun stukken.

Plotwendingen

In de cursus Online Storytelling krijg je inzicht in de technieken waarmee ze dit effect bereiken. Je analyseert artikelen van prijswinnende journalisten en auteurs. Je experimenteert met methodes om je lezer door je verhaal te stuwen met spanning, plotwendingen en herkenbare anekdotes. Maar je kijkt ook naar artikelen die zijn geschreven op je eigen redactie.

Je oefent met technieken die je steeds opnieuw kunt inzetten om je verhalen aantrekkelijker en meeslepender te maken. Aan het einde van de dag, zul je met een andere blik naar je eigen verhalen kijken.

Je weet niet alleen alles over je onderwerp, maar je begrijpt ook beter hoe je de lezer kunt raken en meenemen in je verhaal, en welke anekdotes en citaten het beste werken op welke plek. Kortom: je denkt niet meer alleen als schrijver, maar ook als verhalenverteller.

Aan bod komen:

  • Hoe bepaal je de invalshoek van een langere online tekst?
  • Hoe begin je een artikel aantrekkelijk en verrassend?
  • Hoe trek je lezers in het verhaal?
  • Hoe bouw je een spanningsboog op?
  • Hoe houd je de aandacht van lezers in een online tekst?
  • Hoe zorg je voor een einde dat blijft hangen?

Deze training wordt gegeven door Dennis Rijnvis. Dennis heeft vorig jaar al drie trainingen gegeven en de collega’s die hebben deelgenomen, waren vrijwel unaniem positief.

“Hele leuke trainer. Duidelijke voorbeelden. Goede afwisseling. Betrok iedereen er goed bij. Gaf goede feedback.”

“De voorbeelden en oefeningen maakten duidelijk welke elementen tijdens een interview of het schrijven van een artikel het geheel interessanter/leuker maken voor de lezer.”

Daarom hebben we Dennis opnieuw uitgenodigd, omdat hele praktische tips geeft die snel en makkelijk zijn toe te passen. We zoeken nog naar een geschikte locatie, maar je kunt je al wel nu opgeven. Als er meerdere collega’s van één omroep zijn, kunnen we die wellicht in company organiseren.

Datum

25 sep 2024

Tijd

09:30 - 16:30

More Info

Meld je aan

Locatie

RTV Utrecht
Hengeveldstraat 29, Utrecht

Organisator

Dennis Rijnvis
Meld je aan