Scroll Top

Over regiostation

RegioStation is een samenwerking tussen WerkStation en de dertien regionale publieke omroepen in Nederland. Het RegioStation is in het leven geroepen met de ambitie de regionale journalistiek te versterken en doorlopend te werken aan de duurzame ontwikkeling van de journalisten die bij de aangesloten omroepen in dienst zijn.

RegioStation is hét platform voor en door journalisten van de regionale publieke omroepen in Nederland. Hier worden verschillende trainingen, workshops en inspirerende bijeenkomsten geagendeerd, waar belangstellenden zich (meestal gratis) voor kunnen inschrijven. Het aanbod wordt doorlopend bijgewerkt. Het is dus slim geregeld terug te komen om te zien wat er op de Agenda staat!

De meeste bijeenkomsten worden gehouden in de regio, zodat afstand geen thema is bij het volgen van trainingen. Bij RegioStation bestaat het aanbod uit verschillende soorten bijeenkomsten; er is plaats voor inspirerende luistersessies en discussie, gerenommeerde bureaus bieden trainingen aan en collega’s leren (van) elkaar door kennis die bij de omroepen in huis is, met elkaar te delen.