Workshop: Wat is de journalistieke waarde van het Darkweb?

Het darkweb is een gedeelte van het internet waar veel mysterie omheen hangt. Dit komt door wat je er kunt kopen en verkopen: drugs, wapens en andere illegale zaken. Maar het is ook mysterieus omdat het darkweb moeilijk te bereiken en te doorzoeken is. Het wordt dus hoog tijd dat je daar eens mee gaat kennismaken.

In deze korte workshop leer je de geschiedenis van het darkweb, waarom het berucht is en wat je wel en niet mag om onderzoek te doen op het darkweb. Er speelt ook een aantal ethische kwesties bij het onderzoek doen op het darkweb. Je moet er namelijk wel heel erg voorzichtig zijn. Ook daar wordt in deze workshop op ingegaan.

Torbrowser

Om veilig op het darkweb te komen heb je een aantal programma’s nodig, zoals een Torbrowser en een virtual machine. Wat dat zijn en hoe je daar aan komt wordt uitgelegd en daarna wordt je verteld hoe je op een zo veilig mogelijke manier kunt rondkijken. Hoe moet je zoeken? Waar moet je vooral niet zoeken en welke plekken zijn interessant voor je journalistieke onderzoek?

Deze workshop van een dagdeel wordt gegeven door Thijs van Dorssen, ervaren onderzoeksjournalist voor o.a. Pointer en Argos. Hij weet door zijn journalistieke research de juiste routes op het darkweb te vinden en heeft daarmee in het verleden al heel wat bijzondere feiten boven water gehaald.

Datum

22 mrt 2023

Tijd

09:15 - 12:30

More Info

Read More

Locatie

2 of the Guys
Naarderweg 16, Hilversum

Organisator

RegioStation
Read More

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.