
Werk met notificaties van smartocto
Vrijwel alle redacties van de regionale omroepen werken met smartocto aan hun bereik. Om het maximale resultaat uit de tool te halen is deze training over notificaties opgezet. De training bestaat uit drie delen, die in totaal zo’n twaalf uur tijdsinvestering vragen. De eerste twee sessies zijn online, voor de laatste komen de specialisten van smartocto op de redactie langs.
Sessie 1 (12 maart 2024 – 9.00 -12.00 uur)
Hier wordt uitleg gegeven over de notificaties in smartocto. Hoe komen success metrics tot stand, hoe wordt een notificatie daarvan afgeleid, welke onderdelen (KPI’s, criteria) zijn verantwoordelijk voor de verschillende notificaties, wat is het verschil tussen een act en een update, hoe moet ik de verschillende notificaties interpreteren, wat is het verschil tussen de tips in de stream en in smartify en hoe verhouden de diverse predictions zich tot de notificaties. Al deze onderwerpen komen aan bod in deze cursus die in het teken staat van het leren lezen, begrijpen van en handelen naar de notificaties.
Sessie 2 (19 maart 2024 – 9.00 -12.00 uur)
De tweede sessie is een hele praktische cursus waarbij de notificaties van smartocto centraal worden gesteld en wordt per tip besproken wat de handelingen zijn die je moet verrichten. Kun je alle notificaties wegwerken, hoe, wie moet erbij betrokken zijn, hoe bepaal je welke tips urgenter zijn dan andere etc. Geleerd wordt te werken met de suggesties en er worden handvattengegeven over hoe je in de dagelijkse praktijk je voordeel kunt doen met de tips.
Sessie 3 (26 maart 2024 – kantoor RPO in Hilversum)
In deze laatste sessie ga je met alles wat je geleerd hebt zelf aan de slag om notificaties te verzinnen die ook (indien geschikt) op de roadmap van smartocto komen. Aan de hand van de dagelijkse handelingen die worden verricht worden concrete suggesties onderzocht en vertaald naar notificaties. Deze manier van denken is sowieso waardevol – ook al leidt het mogelijk niet eens direct tot een notificatie.