Training: Kinderen interviewen voor het nieuws

Zelfs de beste verslaggevers staan vaak met hun mond vol tanden tegenover kinderen. Dat levert soms moeilijke en pijnlijke situaties op. “Totaal onnodig”, zegt Tako Rietveld. “Alle kinderen hebben een verhaal te vertellen en soms is dat veel meer dan één woordje als ‘ja’, ‘nee’, ‘leuk’ en ‘stom’. Kinderen zijn eerlijk, spontaan, brengen het onderwerp dichter bij de kijker en zorgen voor aansprekende verhalen op televisie en online.”

Vrolijke mix

Hoe interview je een kind? En waar? Mag je alle kinderen zomaar alle vragen stellen? In deze training komen in een vrolijke mix van theorie en praktijk komen alle aspecten van de kinderjournalistiek aan bod. Ook is er aandacht voor tekstschrijven en een beeldverhaal vertellen. Als je deze training volgt zul je voortaan beter en intenser met kinderen gaan praten en op die manier interessantere verhalen produceren.

De training wordt gegeven door verslaggever en presentator Tako Rietveld, die meer dan tien jaar voor het NOS Jeugdjournaal werkte. Op dit moment reist hij als eerste Kindercorrespondent de hele wereld over.

Datum

26 sep 2022

Tijd

Inloop vanaf 9.00 uur
09:30 - 17:00

More Info

Meld je aan

Locatie

RTV Oost
Hazenweg 25, Hengelo

Organisator

Tako Rietveld | Character Media
Meld je aan