Scroll Top

Snellezen; race door dikke rapporten en officiële stukken

Wie kent het niet? Eindeloos veel e-mails, dikke rapporten, officiële stukken en stapels ander zakelijk leesvoer. Veel is digitaal, soms gaat het om print. Er is een oplossing: leer snellezen!

In deze eendaagse training verdubbel je je leessnelheid en krijg je tips om je leessnelheid daarna nog meer op te voeren, vanaf scherm en papier.  Daarna lees je in minder tijd al je teksten met behoud van begrip. Je maakt bovendien kennis met mindmappen als toepassing om begrip te toetsen en om gespreksaantekeningen en samenvattingen te maken.

Onderdelen die in deze training aan bod komen zijn:

– Snellezen, hoe werkt het?
– Kies je leesstrategie en heb een leesplan!
– Je huidige leessnelheid en begripsscore bepalen
– Verschillende snelleestechnieken
– Mindmappen om begrip te meten en om te onthouden
– Snel aantekeningen en samenvattingen maken met mindmaps

Het is een plezierig en intensief programma. Je leest teksten die je zelf hebt meegenomen. Na een korte uitleg over een techniek ga je meteen aan de slag. In totaal komen vier verschillende snelleestechnieken aan de orde: zo vind je jouw ‘best match’. Je maakt tijdens de training verschillende begripsteksten en mindmaps.

Resultaat

Je leest in minder tijd dan voorheen al je (digitale) teksten met behoud van begrip. In deze training zul je je leessnelheid ongeveer verdubbelen. Daarna, als je je snelleesvaardigheden blijft oefenen, kun je je oorspronkelijke snelheid verder uitbouwen.
Je bent daarnaast in staat om snel te bepalen welke delen uit een tekst voor jou van belang zijn. Als je veel informatie moet lezen, samenvatten en onthouden ga je veel plezier hebben aan deze training.

Voor deze training neem je zelf het volgende mee:
– een papieren leesboek (een roman)
– zakelijke stukken, totale lengte zo’n 20 A4, bijv. rapporten of whitepapers
– een laptop

Datum

04 mrt 2024

Tijd

09:30 - 16:30

More Info

Read More

Locatie

RPO-kantoor
Joop van den Endeplein 1, Hilversum

Organisator

RegioStation
Read More

Een opmerking achterlaten

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.