Scroll Top

Presentatietraining televisie

Succesvol presenteren is veel meer dan alleen de juiste woorden gebruiken. Je wilt dat je boodschap beklijft bij je publiek. Maar hoe doe je dat? Een boeiend verhaal vertellen is één, maar door tijdens je presentatie ook slim gebruik te maken van je stem, lichaamstaal en verschijning breng je je verhaal succesvol(ler) over. Je leert er alles over in deze interactieve inspiratiesessie, die wordt geleid door Petra Strik.

Petra neemt sinds jaar en dag ook de coaching van de NOS-presentatoren voor haar rekening en heeft een leuke en leerzame training in elkaar gezet. Je gaat presenteren van autocue, een live-gesprek voeren, presentaties van elkaar terugkijken en daar hopelijk heel veel van leren.

Deze bijzondere training is helaas beperkt toegankelijk. Van elke regionale omroep kan maximaal één presentator meedoen. Op die manier blijft het overzichtelijk en kun je tijdens deze dag écht veel doen.

Petra Strik begeleidt presentatoren voor televisie. Na haar studie Nederlandse taal- en letterkunde aan de RUG, ging zij werken bij AT5. Daar heeft zij zich alle facetten van het televisie maken eigen gemaakt: van regisseur tot uitvoerend producent, van programmamaker tot adjunct- hoofdredacteur. In 2002 stapte zij over naar de AVRO, waar zij één van de programmaleiders werd. Sinds 2006 zet zij vanuit haar bedrijf Strikt Persoonlijk haar talent in om het beste uit de presentatoren naar boven te halen.

De reacties die binnenkwamen na de laatste training met Petra Strik, waren allemaal positief. Lees maar:

” Doordat we zowel met autocue als stand-upgesprekken hebben geoefend, kregen we veel tips, tricks en feedback mee voor verschillende vormen van presenteren. Dat was erg fijn, omdat iedereen met een ander ‘doel’ naar de training kwam. Omdat ik nog weinig ervaring met presenteren had, heb ik in één dag ontzettend veel geleerd.”

Petra is super kundig. Wat me bevalt is haar positieve aanpak. Heeft zeker geholpen.” 

Erg leuk en leerzaam! Het voldeed zeker aan verwachtingen! Petra is een erg prettige trainer. Right to the point en vriendelijk.” 

Datum

10 okt 2023

Tijd

09:30 - 17:30

More Info

Read More

Locatie

RTV Rijnmond
RTV Rijnmond, Lloydstraat 23, Rotterdam

Organisator

RegioStation
Read More

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.