Scroll Top

Optimaliseer je werk met AI-tools voor media (voor de regio Midden)

Welkom in de spannende wereld van Artificial Intelligence!

Je kunt er niet meer omheen. AI is er en gaat zeker niet meer weg. Daarom kun je er maar beter mee leren werken. Maar hoe doe je dat? waar begin je en wat zijn de mogelijkheden? Daarvoor is deze training, waarin we jou als journalist leren hoe je verschillende AI-tools kunt gebruiken om je werk naar een hoger niveau te tillen. We bespreken niet alleen de kracht van ChatGPT voor tekstuele content, maar ook de fascinerende mogelijkheden van AI-tools voor foto’s, video’s en audio.

Tools

Met AI-tools voor foto’s kun je bijvoorbeeld snel en gemakkelijk afbeeldingen bewerken en verfijnen. En met geavanceerde AI-tools voor video’s kun je eenvoudig en snel ondertiteling, bijschriften en voice-overs toevoegen, zonder dat je veel tijd kwijt bent. Zo kun je sneller dan ooit tevoren videocontent produceren en publiceren.

Maar dat is nog niet alles. AI-tools voor audio stellen je in staat om audiofragmenten te transcriberen en automatisch te vertalen. Hierdoor kun je jouw audiocontent in verschillende talen aanbieden, wat je een breder publiek oplevert en je werk toegankelijker maakt voor mensen met gehoorproblemen.

Hoe te gebruiken?

Tijdens deze training leer je niet alleen hoe je deze AI-tools effectief kunt gebruiken, maar ook hoe je de tools op de juiste manier kunt inzetten om je werk te verbeteren en leer je samen te werken met de AI-tools, zodat je het beste van beide werelden kunt benutten. We laten je zien hoe je jouw eigen creativiteit kunt combineren met de kracht van de machine, zodat je je werk naar een hoger niveau kunt tillen.

Gevaren

Natuurlijk staan we ook stil bij de mogelijke gevaren van AI. Zo kunnen AI-tools bijvoorbeeld vooroordelen en nepnieuws creëren in foto’s, video’s en audio. Maar we leren je ook hoe je deze gevaren kunt omzeilen en de tools op een verantwoorde manier kunt gebruiken.

Kortom, deze training biedt je alles wat je nodig hebt om de kracht van AI te benutten voor jouw teksten, foto’s, video’s en audiocontent. Laat je inspireren en verrijk je werk met de meest geavanceerde AI-tools die er zijn. Schrijf je nu in!

De trainer

Deze training wordt gegeven door Erwin Blom, die als journalist jarenlang Hoofd Digitaal was bij de VPRO en als zodanig aan de wieg stond van vele innovaties in de omroepwereld. Als specialist heeft hij het Transformatieteam van de RPO bijgestaan met zijn kennis. Nu wil hij ook jou helpen je kennis over AI te verbeteren en er mee aan de slag te gaan.

Na deze training

Omdat je in deze training ook en vooral veel gaat oefenen, kun je er gerust vanuit gaan dat je aan het einde van deze intensieve en praktische doe-dag ook echt met AI-tools kunt werken. Als je dus de volgende dag weer op de redactie bent, kun je het direct inzetten in je dagelijkse werk.

Vanwege de te verwachten belangstelling, wordt gewerkt aan 3 verschillende bijeenkomsten in verschillende regio’s. Hierbij is rekening gehouden met de spreiding van de zomervakantie. Ga daarom uit van deze data:

3 juli: regio Noord (bij Omroep Fryslan in Leeuwarden)

28 augustus: (bij NH Media in Hilversum)

11 september: regio Zuid (bij L1 in Maastricht)

 

Disclaimer

Deze tekst is grotendeels geschreven met ChatGPT en de foto is gemaakt door Dall-E. (om maar aan te geven wat het resultaat kan zijn.)

Datum

28 aug 2023

Tijd

Voor overige data zie de toelichting in de tekst.
09:00 - 17:00

More Info

Read More

Locatie

NH Media
's-Gravelandseweg 80, 1217 EW Hilversum
Read More

Comments (4)

Ik wil mij graag inschrijven voor deze bijeenkomst

Hoi Peter,

Wat leuk dat je wilt meedoen aan de training AI Tools!
Ik heb je naam genoteerd en zal je in aanloop naar deze training een herinnering sturen met de laatste informatie.

Hartelijke groeten,
Mario

Ik wil mij aanmelden voor de 28 augustus.

Hallo Jaap,

Heel goed.
Ik heb je genoteerd en zal je in aanloop naar de training nog een herinnering sturen met de laatste informatie.
Zorg je er zelf even voor dat je toestemming hebt van je leidinggevende om mee te mogen doen?

Vriendelijke groeten,
Mario van Santen

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.