Scroll Top

Online storytelling

Hoe houd je online in langere artikelen de aandacht van je lezer vast? Als je verhalen leest van topjournalisten en schrijvers op de website van bijvoorbeeld The New York Times, The New Yorker, of De Volkskrant kom je onbewust in aanraking met technieken waarmee zij zich onderscheiden van doorsnee schrijvers.

Je voelt tijdens het lezen dat ze op een ongeëvenaarde manier spanning opbouwen, en met je gevoel spelen. Je krijgt het idee dat je hun personages echt leert kennen, en soms verandert zelfs je kijk op de wereld een beetje door hun stukken.

Plotwendingen

In de cursus Online Storytelling krijg je inzicht in de technieken waarmee ze dit effect bereiken. Je analyseert artikelen van prijswinnende journalisten en auteurs. Je experimenteert met methodes om je lezer door je verhaal te stuwen met spanning, plotwendingen en herkenbare anekdotes. Maar je kijkt ook naar artikelen die zijn geschreven op je eigen redactie.

Je oefent met technieken die je steeds opnieuw kunt inzetten om je verhalen aantrekkelijker en meeslepender te maken. Aan het einde van de dag, zul je met een andere blik naar je eigen verhalen kijken.

Je weet niet alleen alles over je onderwerp, maar je begrijpt ook beter hoe je de lezer kunt raken en meenemen in je verhaal, en welke anekdotes en citaten het beste werken op welke plek. Kortom: je denkt niet meer alleen als schrijver, maar ook als verhalenverteller.

Aan bod komen:

  • Hoe bepaal je de invalshoek van een langere online tekst?
  • Hoe begin je een artikel aantrekkelijk en verrassend?
  • Hoe trek je lezers in het verhaal?
  • Hoe bouw je een spanningsboog op?
  • Hoe houd je de aandacht van lezers in een online tekst?
  • Hoe zorg je voor een einde dat blijft hangen?

Deze training wordt gegeven door Dennis Rijnvis, die vorig jaar ook tijdens Regiohelden in Ulft een workshop gaf. Vanwege de positieve reacties die daarop zijn ontvangen, hebben we hem nogmaals uitgenodigd. Dennis heeft met zijn website www.schrijfvis.nl al veel collega’s verder geholpen met hun schrijfkunsten. Hij geeft hele praktische tips die snel en makkelijk zijn toe te passen.

Datum

31 okt 2022
Expired!

Tijd

10:00 - 16:00

More Info

Meld je aan

Locatie

RTV Utrecht
Hengeveldstraat 29, Utrecht

Organisator

Dennis Rijnvis
Meld je aan