Scroll Top

Nieuwsmijding neemt toe: maak ruimte voor je publiek op de redactie!

Mediamakers hebben een belangrijke rol als het gaat om het welzijn van hun publiek. Een groeiende grote groep mensen wordt ongelukkig door het consumeren van nieuws. Ze zoeken de juiste balans tussen geïnformeerd zijn en zich goed voelen. ‘Ik kijk even geen talkshows meer’, is een veelgehoorde opmerking en ‘ik neem even een tijdelijke pauze van social media, doei’ komt ook geregeld voorbij.

Welzijn van het publiek

Mediamakers hebben een rol als het gaat om het welzijn van hun publiek. Hoe hou je daar op de redactie op een goede manier rekening mee? Vanuit welke reflexen en gewoonten vertel jij je verhalen? Welke aannames heb je als maker over jezelf en over je publiek? Zijn de persona’s die je hebt geschetst wel effectief? Na deze training ben je als redacteur veel bewuster van je eigen aannames, heb je meer inzicht in het gedrag van je publiek en hun behoeften.

In deze zeer interactieve en constructieve tweedaagse training krijg je als deelnemer inzicht in het fenomeen ‘Nieuwsmijding’ en de redenen waarom mensen zich terugtrekken. Maak daarom snel ruimte voor je publiek op je redactie!

Trainers Jekke Mink en Maike Olij hebben de afgelopen periode intensief onderzoek gedaan, onder meer bij de NOS en AVROTROS. Maike Olij ontwikkelde eerder het NOS-nieuwsbehoeftenmodel om inzicht te krijgen in de behoeften van de nieuwsconsument en Jekke Mink helpt als creatief aanjager mediaredacties met vernieuwing en verandering.

Deze tweedaagse training wordt gehouden bij trainersbureau 2 of the Guys in Hilversum.

Datum

15 jun 2023

Tijd

09:00 - 17:00

More Info

Read More

Locatie

2 of the Guys
Naarderweg 16, Hilversum

Organisator

RegioStation
Read More

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.