Scroll Top

Nieuwsbulletins lezen voor radio

Nieuws op radio is meer dan alleen maar een paar regels achter elkaar foutloos voorlezen. Want begrijp je ook wat je zegt? Kloppen je zinnen taaltechnisch wel en zijn de zinnen ook logisch achter elkaar gezet? De luisteraar hoort je nieuwsverhaal namelijk maar één keer. Het moet dus meteen duidelijk zijn waarover je het hebt. Geen vragen oproepen, maar juist beantwoorden.

Wees je ervan bewust dat een radio-luisteraar met andere zaken bezig is en dus gepakt moet worden. Door het juiste taalgebruik, goede intonatie en een fijn timbre, kom je het best de huiskamer of autoradio binnen. Maar hoe doe je dat goed? Daar helpt NOS-nieuwslezer en presenator Jeroen Tjepkema je graag mee. Aan de hand van voorbeelden, zelfinzicht en veel oefenen brengt hij je een stap verder in je ontwikkeling.

Daar komt bij dat door de opkomst van artificial intelligence het van belang is het nieuws béter te brengen dan de computer, door te zorgen voor een menselijke touch, door in jouw bulletin nét even een andere klemtoon te gebruiken en je berichten meer impact krijgen.

Aan het einde van deze praktische dagtraining ben je je veel meer bewust van je rol, de importantie van goede teksten en van correct taalgebruik.

Deelname is uitsluitend voor medewerkers in vaste dienst. Voor hen is deelname aan deze training gratis.

Datum

26 feb 2024
Expired!

Tijd

10:00 - 16:00

More Info

Meld je aan

Locatie

L1
Ambyerstraat 77b, Maastricht

Organisator

RegioStation
Meld je aan