Scroll Top

MoJo: voor een mooie video heb je écht geen camera meer nodig (bij L1)

“Filmen met je mobiel is alleen handig wanneer iets snel aangeleverd moet worden, voor een mooi item heb je een echte camera nodig.” Dat hoor je een verslaggever of eindredacteur vaak roepen als MoJo (mobile journalism) ter sprake komt. MoJo is niet mooi….zeggen ze. Nou, verre van dat!

Mobiele telefoons worden steeds beter en als je weet wat de mogelijkheden en beperkingen van jouw mobiel zijn, kun je de prachtigste video’s maken. In deze cursus leer je welke apps er zijn, wat wel en niet kan met je mobiele telefoon en ga je vooral zelf aan de slag. Om te bewijzen dat het wél kan!

Maar omdat de techniek slechts een deel van het werk is, duik je in deze training ook in de wereld van het beeldverhaal, de basis van elke goede video. Op saaie video’s zit namelijk niemand meer te wachten.

De training wordt verzorgd door Frank Janssen, die als één van de eersten als MoJo-verslaggever op pad ging en daardoor al jaren ervaring heeft op dit gebied. Voor verschillende regionale omroepen maakte hij video’s zonder dat iemand kon zien dat ze met een mobiele telefoon waren gemaakt.

Als je deze training hebt gevolgd, kun je daarna ook zelf op pad om met je mobiele telefoon de mooiste videoreportages te maken.

Datum

04 jun 2024

Tijd

09:30 - 17:00

More Info

Read More

Locatie

L1
Ambyerstraat 77b, Maastricht

Organisator

RegioStation
Read More

Een opmerking achterlaten

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.