Masterclass Provincie: Bestuurslaag in de sandwich

Provincies hebben een belangrijke taak in de ruimtelijke ordening en het stikstofdebat. Tegelijk is er continu discussie over hun positie en effectiviteit binnen het openbaar bestuur. In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen wordt tijdens deze Masterclass Provincies dieper ingegaan op de rol van de provincie.

Aan bod komen taken en bevoegdheden van de provincies, de financiële huishouding en de taken van de provincie in grote probleemdossiers als de stikstofcrisis en de bestrijding van de woningnood.

Sprekers zijn onder anderen gedeputeerde Robert Strijk van de provincie Utrecht. Hij is een veteraan in het provinciaal bestuur en vanuit zijn portefeuille bij alle grote vraagstukken betrokken. Harmen Binnema, universitair docent bestuur en beleid, en schrijver van het boek ‘Provinciale politiek’, gaat in op de moeilijke positie van de provincie tussen Rijk en gemeenten in.  Maarten Allers, hoogleraar economie van decentrale overheden, behandelt de financiële huishouding van provincies en de verschillen in rijkdom. Daarnaast gaan we uiteraard uitgebreid in op de aanpak van stikstof en de woningmarkt/ruimtelijke ordening.

De masterclass is bedoeld voor journalisten die over deze materie (gaan) berichten, maar is op achtergrondbasis. Er kan dus niet herleidbaar uit worden geciteerd!

Voor deze masterclass is op donderdag 16 februari in het provinciehuis Utrecht een mooie ruimte gereserveerd. Het programma beslaat de hele dag en is voor de journalisten van een regionale publiek omroep helemaal gratis.

Bij voldoende belangstelling organiseren we twee weken later een korte online workshop over de waterschappen. Deze masterclass wordt georganiseerd door de Masterclasses Journalistiek. Als je je wilt aanmelden, klik dan op de button hiernaast.

Datum

16 feb 2023

Tijd

09:00 - 17:00

More Info

Read More

Locatie

Provinciehuis Utrecht

Organisator

RegioStation
Read More

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.