Scroll Top

Inhoudelijke videomontage – techniek & analyse

Montage begint al bij de vorming van een concept, bij het bedenken van shots, bij het decouperen van je scene, je item, je verslag. Hoe versterk je je inhoudelijke boodschap door middel van de combinatie van beeld en geluid? De conventionele taakverdeling in hoe audiovisuele content gemaakt wordt is vandaag de dag niet meer van toepassing. Een verslaggever is vaak regisseur, redacteur, cameramens en editor tegelijk.

Een verslaggever/regisseur die weet wat werkt in de montage, kan een cameramens èn een editor beter aansturen en inspireren. Een cameramens die weet hoe montage werkt is per definitie een beter cameramens, een regisseur die het belang van goed geluid begrijpt en daar tijdens het draaien ook naar handelt heeft daar heel veel profijt in de montage en zo versterk je elkaar.

Deze training over inhoudelijke montage gaat dus niet alléén over monteren.  Het gaat ook over het leren denken in beeld en geluid en het vertellen van een impactvol beeldverhaal. In “Inhoudelijke Montage I” scherp je je montage skills aan en verdiep je je kennis door middel van praktische oefeningen, inspirerende voorbeelden en het reflecteren op eigen en andermans werk.

Merel Notten editor en trainerOver de trainer:

Deze training wordt gegeven door Merel Notten, zij is filmmaker en editor en gaf les aan de HKU. Ze monteerde talloze korte en lange documentaires, speelfilms, dramaseries en televisie programma’s. ‘No Place for a Rebel’ won een award voor ‘beste nieuwkomer’ op het This Human World Filmfestival in Oostenrijk en won de ‘Best Report Award’ door Free Press Unlimited. In 2005 ontving ze een nominatie voor Beste Montage voor de film 0605 van Theo van Gogh.

  • Doelgroep: videoredacteuren en verslaggevers. Deelnemers hebben de basisvaardigheden van montage (Avid en/of PremierePro) onder de knie. Ze kunnen een project aanmaken, materiaal linken/inladen, hun bins en shots organiseren en een montage sequentie monteren.
  • Locatie: Trainingslokaal 2 of the guys in Hilversum
  • Deze 2-daagse training wordt gehouden op 28 september en 5 oktober 2023

Voor deze training neem je je eigen laptop met werkende montage software mee. Als je deze niet hebt, geef dat tijdig aan dan regelen wij er een voor je. De kosten hiervoor (€ 180,-) worden doorberekend, dus als het even kan.

Datum

28 sep 2023

Tijd

Dit is een 2-daagse training!
09:00 - 17:00

More Info

Read More

Locatie

2 of the Guys
Naarderweg 16, Hilversum
Read More

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.