Scroll Top

Hoe bereik je je doelgroep op online videoplatformen in 2024?

De manier waarop de consument online naar video kijkt, blijft in beweging. De opkomst van TikTok, de doorbraak van YouTube Shorts en Instagram Reels verandert het online kijkgedrag en dat heeft ook invloed op hoe je als omroep je doelgroep kunt bereiken en in nieuws kunt voorzien. En ook het ‘reguliere’ YouTube, het grootste video platform van allen, blijft zich ontwikkelen, zowel qua features als qua best practices. 

Speciaal daarom is voor de regionale omroepen in Nederland door het super gespecialiseerde Team 5PM uit Amsterdam een training ontwikkeld waarin we een duik nemen in de belangrijkste online video trends en ontwikkelingen voor de omroepen. 

  • Welke online video platformen zijn er, hoe worden deze gebruikt en door wie worden ze gebruikt? En welke zijn het populairst onder welke doelgroep?
  • Wat is een goede contentstrategie voor alle kanalen? Wat is een goede contentstrategie voor alle kanalen? 
  • Waar zien we belangrijke verschuivingen in kijkgedrag? 
  • Best practices: Hoe bedienen nieuwsplatformen hun doelgroep met YouTube, Instagram Reels, YouTube Shorts en TikTok?
  • Content: Welke formats en onderwerpen slaan aan? 
  • Optimalisatie & Community Building: hoe zorg je voor vindbaarheid en bouw je een doelgroep op op de verschillende platformen. 

Dit alles komt voorbij aan de hand van voorbeelden van nieuwsorganisaties, nationaal en internationaal. 

De training start met een deepdive in YouTube en de laatste ontwikkelingen op het platform. De exacte invulling voor dit onderdeel van de sessie, bepalen we aan de hand van de uitkomsten van een voorgesprek dat we organiseren voorafgaand aan deze training. 

Ook wordt dieper ingegaan op Instagram Reels en TIkTok, die de laatste jaren een vlucht hebben genomen en steeds relevanter worden voor omroepen. Hoe kun je deze kanalen, waar gebruikers heel anders mee interacteren, als omroep inzetten? 

De training wordt afgesloten met een interactief deel, waarin de deelnemers met elkaar het gesprek aangaan, ervaringen delen en van elkaar te leren.

Aan het einde van de training sluiten we af met een borrel en een serieus potje flipperen!

Datum

08 mei 2024

Tijd

10:00 - 16:00

More Info

Read More

Locatie

RPO-kantoor
Joop van den Endeplein 1, Hilversum

Organisator

RegioStation
Read More

Een opmerking achterlaten

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.