Design Thinking: Kijk eens met een andere blik

Veel regionale omroepen zijn in ontwikkeling, transitie of beweging. Het moet anders, beter, of innovatiever. Maar hoe doe je dat? Als je gewend bent in vaste patronen te werken en het lastig vindt om op een andere manier naar je organisatie of onderwerp te kijken, krijg je vaak niet het gewenste resultaat. De teleurstelling die je dan oploopt zal je niet enthousiast maken het nog eens opnieuw te proberen. Dan wordt het tijd eens een nieuwe bril op te zetten en je uitdaging anders aan te vliegen. Het is tijd voor Design Thinking!

Design Thinking wordt ingezet voor ontwikkelvragen op het gebied van (sociale) innovatie, duurzaamheid, organisatie-ontwikkeling en verandering. Wil jij complexe problemen bij de horens vatten? Projecten laten opbloeien met meer creativiteit? Je eindgebruiker centraal stellen in alles wat je doet? Dan is de cursus Design Thinking iets voor jou! Activeer je designers-mindset, leer nieuwe creatieve technieken inzetten en ontdek hoe je meer gebruikersgericht kunt werken in projecten.

We leven in een steeds sneller veranderende en krimpende wereld. Veel organisaties, groot én klein, worstelen met de uitdagingen die de heerlijke nieuwe wereld van ons vraagt.

  • Hoe blijf je relevant als je nooit écht gesproken hebt met je (steeds kritischer wordende) eindgebruiker?
  • Hoe ben je authentiek als je nooit eerder hebt nagedacht over je visie en het standpunt van je organisatie?
  • Hoe beweeg je flexibel als je hele bedrijfsstructuur is gebouwd op vaste structuren?

Innovatie is nodig. Innovatie is messy, uitdagend, experimenteel en kost tijd en energie. Het is als een pad wat nog nooit betreden is. Sommige paden lopen dood, anderen brengen je op plekken waar je nooit van had durven dromen! Wil je weten hoe dit pad loopt, geef je dan op voor deze uitdagende training die je helpt anders te denken.

Deze training wordt gegeven door de ervaren trainers Marije van der Star en Heleen Blokland, die ook als docent zijn verbonden aan de Hogeschool Utrecht.

Datum

09 jan 2023

Tijd

Inloop vanaf 9.00 uur
09:30 - 16:30

More Info

Meld je aan

Locatie

RTV Rijnmond
RTV Rijnmond, Lloydstraat 23, Rotterdam

Organisator

RegioStation
Meld je aan