Scroll Top

Creatief en innovatief denken voor journalisten en alle andere contentmakers

“Los van de gebaande paden, creatief en origineel.”

Als makers van kranten, magazines, websites, online platforms, socials, podcasts, radio- en televisieprogramma’s vis je vaak in dezelfde vijver van onderwerpen, ideeën en mensen. De enige manier om je te onderscheiden is door met een verrassende, originele of creatieve invalshoek te komen. Maar dat is vaak niet zo gemakkelijk als het klinkt. We denken allemaal in vaste patronen, ook bij de benadering van onderwerpen. Zeker nu media steeds meer geformatteerd zijn.

Hoe bedenk je als redacteur, programmamaker, journalist of contentcreator steeds weer originele ideeën en invalshoeken voor je artikel, programma, item, socials, website, blog of vlog? Hoe verbeter je een bestaand format? Hoe krijg je meer ideeën voor vernieuwende formats en vertelvormen? Hoe krijg je een brainstorm bij jezelf op gang en doorbreek je je denkpatronen? In de training Creatief & Innovatief denken voor journalisten, redacteuren & programmamakers leer je dit!

Inhoud

In de training leer je hoe je los kunt komen van je bestaande denkpatronen. Je leert op welke basisbeginselen creatief denken is gestoeld, welke technieken er zijn om creatief denken aan te boren en hoe je deze technieken toepast. Hierdoor krijg je krachtige tools in handen om te allen tijde op nieuwe, originele ideeën en invalshoeken te komen. Ook onder druk van deadlines en de waan van de dag. Je ontdekt je eigen creativiteit, hoe je deze verder kunt ontwikkelen en in kunt zetten. Niet alleen in je werk, maar ook op andere situaties die ‘vast’ zitten. In de training is ook aandacht voor het werken met AI-tools. Zo leer je je eigen creativiteit te combineren met de modernste technieken, waardoor je altijd voorop loopt met de beste ideeën.

Opzet

De training Creatief & Innovatief denken is een actieve en praktische training, waarin je aan de hand van je eigen vraagstukken meteen aan de slag gaat met de aangeleerde technieken. Je gaat dus naar huis met direct bruikbare ideeën. Deze training is ook voor format- & conceptontwikkelaars, hoofd- & eindredacteuren, camjo’s, mojo’s, (item)regisseurs, bloggers & vloggers, influencers en contentcreators.

De trainer

Rachel Janssen werkte ruim 11 jaar voor omroepen en productiebedrijven als programmamaker, format-ontwikkelaar en scenarioschrijfster. Programma’s van haar hand zijn o.a. Willem Wever, De Wandeling, Moeders & Dochters, de Mike & Thomas Show en Professor Doctor Testkees. Daarnaast is ze geschoold brainstormfacilitator en creativiteitsontwikkelaar. Met de Rijmfabriek geeft zij trainingen creatief denken, faciliteert zij creatieve brainstormsessies en ontwikkelt ze creatieve concepten.

Praktische informatie

  • Het aantal deelnemers maximaal 8.
  • Het gaat om een 3-daagse training met telkens minimaal een week tussen de trainingsdagen.
  • De trainingsdagen zijn 21 september, 5 oktober en 12 oktober.
  • Je krijgt een voorbereidende opdracht een week voor aanvang van de eerste trainingsdag.
  • In de tijd tussen de trainingsdagen moet je oefenen met de geleerde technieken om er handigheid in te ontwikkelen.

Het gaat dus om een intensief traject dat je gedurende de hele looptijd echt aan het werk zet om je te ontwikkelen.

Datum

21 sep 2023
Expired!

Tijd

Let op!! Dit is een 3-daagse training!
09:00 - 16:30

More Info

Read More

Locatie

Nader te bepalen

Organisator

RegioStation
Read More

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.