Scroll Top

AI Research-training

Verrijk je journalistieke vaardigheden met de AI Research-training speciaal ontwikkeld voor journalisten, programmamakers  en onderzoekers.

Je kent ChatGPT. Je gebruikt het weleens voor korte tekstjes of als schrijfhulp. Maar kun je het ook efficiënt gebruiken voor research binnen je redactiewerk? Het antwoord is simpel: ja dat kan.

Zo kun je bv de misdaadcijfers in verschillende regio’s over de afgelopen vijftien jaar razendsnel met elkaar vergelijken. Of je zet die cijfers af tegen de demografische gegevens. Je kunt de net gepubliceerde jaarcijfers van een op de AEX genoteerd bedrijf grondig analyseren, of de miljoenennota. Werk je bij een consumentenprogramma? Zet dan bv de technische gegevens van producten eens tegen elkaar af.

In deze training leer je ook hoe je hallucinaties en andere valkuilen kunt ontwijken, waar je op moet letten en hoe je de juiste vragen stelt aan ChatGPT. Zo kun je heel efficiënt, gericht en razendsnel te werk gaan. Betrouwbare resultaten zijn het resultaat.

Eigen GPT

Ook leer je hoe je binnen ChatGPT een eigen GPT (miniprogramma binnen ChatGPT) op maat kunt maken die je heel efficiënt voor je eigen research kunt inzetten. Daar hoef je zeker geen programmeur of IT’er voor te zijn. Je kunt bijvoorbeeld een GPT bouwen die de antwoorden alleen baseert op de documenten die jij vooraf al hebt ingevoerd. Ook dat kan hallucinaties voorkomen en het formuleert antwoorden zoals jij die wenst.

Natuurlijk leer je in deze training hoe je de al bestaande handige GPT’s kunt gebruiken bij je onderzoek. Denk bijvoorbeeld aan GPT’s waarmee je snel kunt grasduinen in een grote hoeveelheid wetenschappelijk artikelen.

Praktijkoefeningen

De AI training ChatGPT research bestaat uit een volle dag met allerlei praktijkoefeningen. Je maakt zelf een GPT en doet onderzoek naar een onderwerp naar keuze. Samen wordt daarna de GPT besproken en bekeken hoe je je onderzoeksaanpak kunt verfijnen.

Let op: Voor deze training is vereist dat je een betaald abonnement op ChatGPT hebt zodat je gebruik kunt maken van alle mogelijkheden die ChatGPT te bieden heeft, waaronder de GPT’s.

De Trainer

Arend Hulshof publiceert over AI en geeft trainingen aan bedrijven, organisaties en universiteiten. Hulshof werkt verder als eindredacteur voor het Financiële Dagblad en was acht jaar werkzaam als hoofdredacteur van het mensenrechtenblad Wordt Vervolgd van Amnesty International.

Datum

06 nov 2024

Tijd

09:30 - 17:00

More Info

Read More

Locatie

RPO-kantoor
Joop van den Endeplein 1, Hilversum
Read More

Een opmerking achterlaten

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.